Tug de robot

april 17, 2009 at 9:21 am 2 reacties

Toen we eergister in het ziekenhuis waren vertelde Susie me dat ze daar twee robots hebben, die de prullebakken legen en lege voedsel dienbladen weghalen. Ze had er een in de lift gezien en een verpleegster had haar verteld waar ze voor dienden.
Die robots moest ik natuurlijk zien! Ik gelijk naar de verpleegsters om erover te vragen. Ze moesten lachen om mijn nieuwsgierigheid: “Je bedoelt Tug? Onze robot?” Ik merkte aan hun reactie dat ze zelf niet zo onder de indruk waren van hun robot. Maar goed, ze zouden me een seintje geven zodra ‘ie op onze verdieping was. In gedachten zag ik een echte robot voor me, misschien niet met benen maar op wieltjes zoals R2D2, een met armen die zelf echt alle dienbladen opruimt en prullebakken leegt en daar zelfs nieuwe vuilniszakken indoet. En die en passant ook komische of wijze opmerkingen maakt. Een half uur later was hij er. Nou. Dat was wel een beetje een teleurstelling, dit is hem:

Het is eigenlijk gewoon een kar…
De verpleegsters vinden het maar een onding, ze moeten handmatig de kar met dienbladen los en vast koppelen en hij staat vaak maar in de weg. Ik denk ook niet dat ‘ie zelf de prullebakken leegt… En hij is ook langzaam.

Advertenties

Entry filed under: Techniek.

Sid Happy Birthday

2 reacties Add your own

  • 1. Annemiek  |  april 18, 2009 om 3:54 am

    Het is wel wat futuristic zo’n kar die zichzelf bestuurd, maar of het zo handig is vraag ik me ook af.

    Beantwoorden
  • 2. Bianca (Hollandranch)  |  april 18, 2009 om 8:13 pm

    Wat een geld zal dat ding niet gekost hebben (research, ontwikkelingsfase, tot het “operationeel” zijn ervan) en dan bljkt het in de praktijk helemaal niet zo handig te zijn als wat het op de tekentafel van de ontwerper leek. Geld wat wellicht beter aan iets anders in de medische zorg besteed had kunnen worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: