Jury gedoe en huurder C

januari 10, 2010 at 4:51 pm 8 reacties

Al had Scott op het formulier ingevuld dat hij op de dag van de rechtzaak niet aanwezig kon zijn, hij moest toch het hele process doorlopen waarin hem vragen werden gesteld zodat de verschillende partijen kunnen bepalen of hij geschikt zou zijn voor de jury.
Een vraag was bijvoorbeeld of hij in een zaak van rijden onder invloed de verdachte schuldig zou bevinden alleen al op grond van het feit dat hij de adem test niet wilde doen. Of dat hij meer waarde zou hechten aan de verklaring van een politie agent. Het ging om drie verschillende zaken en voor elke zaak moest hij weer andere vragen beantwoorden.
Ze hebben hem hiermee een hele dag bezig gehouden, samen met nog negenennegentig andere mensen. Er vielen er steeds meer af tot ze met vijftig man overbleven en uiteindelijk vonden ze Scott voor geen van de drie zaken geschikt.
Het was gelukkig niet een geheel verloren dag want hij moest toevallig wat documenten opzoeken in de record room en zo kon hij in de uren dat hij moest wachten toch nog wat werk verrichten.

Zoals je je misschien nog kan herinneren, hadden wij een half jaar geleden een nieuwe huurder.
Nou, zoals we eigenlijk wel een beetje hadden verwacht werd dat helemaal niets.
Die jongen heeft een maand huur betaald, een maand security deposit, toen een gedeelte van de huur en daarna niets meer.
Wij gingen er vanuit dat hij dacht gratis in de woning te willen wonen. Maar hij bleek zomaar vertrokken te zijn na twee maanden terwijl het contract voor drie maanden was.
Hoe ik daarachter kwam was ook apart.
Ik kreeg een telefoontje van een jongeman die vroeg of mijn apartement te huur was. Nou, zei ik, op het het moment is het nog verhuurd maar het komt over een paar weken vrij. Waarop hij zei, “oh ik dacht dat het al vrij was, ik ben namelijk een collega van C en hij vertelde me dat hij een paar weken geleden zijn contract had opgezegd.” Mooi he?

We gingen eens kijken bij het huis en inderdaad was vrijwel alles weg. Maar in de keukenkastjes stonden nog kopjes, glazen, bestek en pannen. En volgens mij nog allemaal nieuw ook. En eten, heel veel eten. Zowel in de keukenkastjes als de koelkast.
Ik heb nog een boodschap achter gelaten dat ie het moest komen ophalen en dat we het anders weggooien. Maar natuurlijk hebben we daar nooit meer wat van gehoord.

Inmiddels is het een half jaar later en hebben we in de tussentijd de woning niet meer verhuurd want er blijken nogal wat lekkages te zitten waar de huurster beneden dan weer last van krijgt. En omdat het zo’n oude bouwval is boven en ik niet zoveel zin heb om voor loodgieter te spelen, hebben we het maar even gelaten voor wat het was.
Vandaag zijn we weer langs geweest met vuilniszakken om al het eten weg te halen. Ik had me al op het ergste voorbereid, ik weet niet of je het programma ‘Hoarders’ kent, maar ik had gedacht dat de koelkast een grote schimmel zooi was geworden.
Maar toen we de deur opendeden, zag het er nog helemaal schoon uit!
Wel wat zakjes met beschimmelde kaas maar voor de rest was alles nog onaangebroken en vers!
Toch handig, huurders die geen groente en fruit eten.

Maar al dat eten is toch zonde om weg te gooien, niet?
Dus, wij hebben een vriestas gepakt en volgestouwd met vlees, ongeopende potten saus en spaghetti, chips, suiker, macaroni, boter, salsa, thee, salade dressings en nog veel meer. Het leek wel kerst!
Er stond ook een pak meel. Scott lachtte en zei: Je kan wel zien dat zijn moeder de boodschappen voor hem heeft gedaan, alle moeders denken dat je meel nodig hebt!” Haha ik zag die C ook niet bepaald brood bakken.

Ach voor die maand en een half die hij nog moest betalen ga ik er ook geen moeite voor doen, hij had immers een security deposit betaald, dus eigenlijk zijn we er niet armer van geworden.
Zeker niet nu, met een mooie borden-, kopjes-, glazen-, bestek- en pannenset erbij.

Advertenties

Entry filed under: Rental.

Stilletjes Pest control

8 reacties Add your own

 • 1. Liesbeth  |  januari 10, 2010 om 6:14 pm

  šŸ™‚

  Beantwoorden
 • 2. Sisely  |  januari 11, 2010 om 4:38 am

  Is allemaal wat zeg.

  Beantwoorden
 • 3. Annemiek  |  januari 11, 2010 om 7:34 am

  Wat een gedoe met die huurder. Fijn dat je er nog wat aan overgehouden hebt.

  Beantwoorden
 • 4. Natasja  |  januari 11, 2010 om 12:03 pm

  Wat leuk, een verlaat kerstpakket. Zo heeft hij de huur toch een beetje goedgemaakt. Toch raar dat hij zo maar vertrokken is.

  Beantwoorden
 • 5. Petra  |  januari 11, 2010 om 1:47 pm

  Vreemd, als iemand zo zonder bericht vertrekt. Maar wel fijn, dat hij van alles bruikbaar achterliet!

  Beantwoorden
 • 6. Marjon (vana)  |  januari 12, 2010 om 8:27 am

  Vreemd hoor, dat hij dat niet even doorgegeven heeft.
  Stel dat er wel verse producten haddden gelegen, dat was een aardige rotte boel geworden.

  Het lijkt me helemaal niets om jury te zijn in een proces. Scott mag ook blij zijn dat het niet doorging.

  Beantwoorden
 • 7. miranda sol  |  januari 12, 2010 om 9:15 am

  Jeetje, je hebt er vreemde mensen bij niet. Maar eh hoezo lesgeven. Wil je een cursusje komen volgen dan?Gezellig! maar eerst op vakantie jullie, lekker bijkomen van al die kerstdrukte. maar vooral genieten van dat zonnetje!
  Groetjes

  Beantwoorden
 • 8. bagelsenspekkoek  |  januari 13, 2010 om 12:43 pm

  @Miranda, ik denk dat ik zelf niet het geduld heb voor quilten maar ik denk zo dat je heel veel kennis van zaken en handigheidjes hebt op dit gebied waar anderen ook wat aan kunnen hebben. Maar ja, dan kom je zelf weer niet aan quilten toe. Heerlijk op vakantie over een paar dagen, nog snel wat to do dingen afwerken voor we gaan en dan…twee weken geen computer! aaah;-)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: