Philadelphia

mei 8, 2011 at 6:41 pm 4 reacties

We moesten er echt weer even tussenuit en hadden besloten om eindelijk eens naar de Barnes Foundation vlakbij Philadelphia te gaan.
De Barnes Foundation is de naam voor een bijzondere kunst collectie van een uitvinder en kunst verzmamelaar, Albert C. Barnes, wiens collectie voor lange tijd alleen toegankelijk was voor kunst studenten. Maar daar is later, na zijn overlijden, verandering ingekomen en nu kan iedereen ervan genieten maar dan moet je wel van te voren kaartjes reserveren.
De kaartjes waren voor Vrijdag om (jaja, er zit zelfs een tijd bij:) drie uur. Donderdag middag waren we al vertrokken omdat we er een relaxte reis van wilde maken. Scott nam zelfs de langste route door oude koolmijners stadjes en katoen industrie plaatsjes, sommige plaatsjes waren charmant, anderen een heel stuk minder. In Danville aten we in de Old Forge, een stads aandoende restaurant voor pennsylvaniaanse begrippen, in een leuke straat met veel winkeltjes en leuke mensen. Het was zonnig, veel mensen op straat en erg gezellig, hier willen we best weer eens langs in de zomer.

We sliepen in de Wyndham hotel in Reading waar we de volgende dag heerlijk ontbeten. Lekker eggs benedict en een paar happen van Scott’s zalm bagel, yum!
We kwamen natuurlijk veel te vroeg bij Philadelphia aan en besloten wat tijd te doden in de botanische tuin wat eigenlijk een park is waar je niet voor hoeft te betalen, het Merion park. Super relaxed en erg mooi met veel bloemen, vriendelijke mensen. Het zonnetje scheen zo lekker dat we een tijdje op mijn yoga matje hebben liggen zonnen. Toen nog even bij Starbucks een koffie en een heerlijke chai thee gehaald, en toen op naar de Barnes Foundation.

Toen we daar aankwamen gaf de portier aan iemand anders, via een walkie talkie door, dat we aangekomen waren. Haha, dan denk je dat het al heel wat is, maar dan kom je aan bij het museum en is het eigenlijk best wel vol bezoekers.
Het museum is niet erg groot en alle muren in alle kamers waren goed benut. De collectie bestaat o.a. uit Franse impressionisten en vooral ook heel veel CĂ©zanne. Er hangen 800 schilderijen in totaal en een heleboel andere objecten.
Ook van een van mijn favorieten, Toulouse-Lautrec, heeft hij het een en ander, ook erg interessant werk waaronder een naakt van een vrouw die hij voor de verandering eens niet lelijk heeft geschilderd. We ontdekten ook weer schilders waar we nooit van gehoord hadden en er hing een Frans Hals!
Twee uur waren ruim voldoende om rond te lopen. Je mocht er jammer genoeg geen foto’s maken dus kochten we in de souvenir winkel een cdrom met een virtuele rondleiding, voor thuis.

Het was al een beetje etenstijd aan het worden en we besloten om in Philadelphia een leuk restaurantje op te zoeken. Het is dan wel erg handig om een Iphone te hebben zodat je snel kan zien wat er allemaal in de buurt is maar ook lastig om een keuze te maken, vooral als alles zo goed staat aangeschreven.
Dan maar langs die restaurantjes lopen en kijken welk restaurant goed aanvoelt, zeg maar.
We kozen voor een Italiaans restaurantje waar je achter in de tuin kon zitten. Nadat we zaten kwamen we erachter dat het een B.Y.O.B.(Bring your own booze) restaurant is waar je dus je eigen drank mee moet nemen als je wil drinken tijdens het eten. Gelukkig was er vlakbij een slijter dus daar ging Scott even een flesje wijn halen.
Voor ons zat een leuk gezelschap met twee flessen wijn (ze waren met zijn vieren, man en vrouw en schoonouders) die aandrongen om voor mij alvast een glas van hun wijn in te schenken zodat ik niet zo lang zonder zou zitten. Nou, ik had er niks over te vertellen en voor ik het wist waren we druk in gesprek. En toen Scott eindelijk weer aanschoof bleef dat ook zo en dat maakte het echt een gezellige avond. Want al snel bleek dat de vrouw van het stel zeer goed bekend is in onze buurt omdat zij uit Wellsboro komt! Het stel is ietsjes ouder dan ons en ze wonen in Philadelphia maar hebben ook een huis in Wellsboro waar ze minstens vijf keer per jaar komen, ze zijn vaste klanten van het restaurant, geven beiden les en hebben de ouders van de echtgenoot al een paar maanden te logeren, om medische redenen.
Het eten was super trouwens, heerlijke carpaccio en slakken en kalfsburger, (en nou ben ik de naam van het restaurant kwijt).
Toen we klaar waren met eten, werden we door het stel uitgenodigd om op het dak van hun huis nog een wijntje te drinken. Nou, daar zeiden we geen nee tegen.
Jongens wat hebben die een geweldige woning, een townhouse van vier verdiepingen met een geweldig dek vanwaar je de hele stad kan overzien! Trouwens ook een dek op elke verdieping, en een dek met een jacuzzi ook nog!
De man was er erg op gebrand om met Scott een echte Cubaanse sigaar te roken, die hij, zo zei hij meerdere malen trots, altijd het land binnen smokkelt.
Scott is niet zo van de sigaren maar hij wilde die man niet teleurstellen dus deed er eentje mee. Het stel reist trouwens ook ontzettend veel (China, Zuid Afrika). Beiden fotograferen ze en overal hingen schitterende natuurfoto’s. Ook de ouders van de man waren erg innemend. Vooral met die moeder kon ik het ook goed vinden.
Het was een supergezellige avond. Het was dat we echt nog voor de nacht uit Philadelphia wilden vertrekken anders hadden ze ons een slaapplek aangeboden.
Scott kreeg een dik boek over Mao Zedong te leen en ik gaf ze mijn visite kaartje, hopelijk blijven we in contact.
Of misschien kunnen we een keertje op hun huis passen als ze weer eens gaan reizen ofzo;-).

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

Osama Bin Laden Werk in uitvoering

4 reacties Add your own

 • 1. Petra  |  mei 8, 2011 om 8:23 pm

  Wat ontzettend leuk, zo’n spontane ontmoeting. Daar zijn Amerikanen toch wel goed in. Soms lijkt het opeens of je elkaar al jaren kent. Klinkt als een heerlijk weekendje weg voor jullie.

  Beantwoorden
 • 2. Annemiek  |  mei 9, 2011 om 3:03 pm

  Wat een leuke tijd, en zo is het wereldje toch klein. Misschien houdt je er inderdaad nog een leuk contact aan over.

  Beantwoorden
 • 3. Nynke  |  mei 10, 2011 om 6:41 am

  wat leuk zeg, en dan opeens zo’n hele gezellig avond met mensen die je vantevoren niet kent, altijd zo leuk, dat soort ontmoetingen!!

  Beantwoorden
 • 4. Bianca Hendriks  |  mei 12, 2011 om 7:42 pm

  Dat is zeker leuk zo’n ontmoeting dan ! en hopelijk houden jullie contact !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: