Even inhalen.

februari 11, 2013 at 2:30 pm Plaats een reactie

Jemig, weer een maand voorbij zonder te hebben geblogged, het is bar en boos.
Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen weken. We hebben lekker wijn en pasta geproefd aan de Seneca Lake in de Finger Lakes. Schoonzus had ons tickets gegeven voor dit evenement. Dat bleek een goed bedacht cadeau! Alle deelnemende wijn brouwerijen boden bij binnenkomst een kleine sample van een pasta gerecht aan en een wijntje die daar goed bij pastte. De meeste wijn brouwerijen hadden goede recepten, die de werknemers zelf hadden bedacht. Vooral de pasta arugula van Lakewood vonden we erg lekker. We begonnen op vrijdag middag, toen het nog niet zo druk was. Dat is altijd een stuk relaxter en je krijgt de volle aandacht. Scott heeft altijd veel vragen en vooral de wijnbrouwers zelf grijpen enthousiast elke gelegenheid aan om over hun wijnen te vertellen. Bij de nieuwe brouwerij “Bellangelo” nam de wijnbrouwer ons mee naar de wijn kelder waar we zo’n beetje alle wijnen rechtstreeks uit de vaten konden proeven. Veel wijnen zijn zoveel lekkerder tijdens het rijpingsproces maar helaas verandert de wijn van smaak zogauw je het uitschenkt vanwege de verandering van temperatuur en zuurstof. Een glas zo uit het vat is heerlijk maar als je het in een fles zou doen en mee naar huis zou nemen en later zou drinken, zou het heel anders smaken.
IMG_1975
IMG_1976
Zaterdag ochtend hadden we een heerlijk ontbijt in Geneva in heel gezellig klein cafeetje, waarna we nog een paar brouwerijen bezochten voor we helemaal uitgeproefd waren.

Ook hebben we onlangs lekker gegeten in Williamsport, bij een nieuw Grieks restaurantje ‘the Olive tree’. Het is er ontzettend klein met maar net genoeg ruimte voor 16 mensen. Je kijkt zo het piepkleine keukentje in en de afwas word gedaan op een klein aanrechtje recht tegenover de bar waar we die avond zaten. De eigenaress/kokkin doet alles in haar eentje en het eten is echt heerlijk, we hadden iets met lamsvlees, heerlijke salade en baklavas toe. Als we daar dichterbij zouden wonen zou ik er elke week gaan eten. Met de komst van dit restaurantje staat de teller van ‘goede restaurants in de omgeving’ op 5.

Op First Friday in Williamsport had het kunst complex de ‘Pajama factory’ open huis waar verschillende kunstenaars aanwezig waren en hun kunst lieten zien. Het was vrij koud die avond en daardoor waren veel ateliers jammer genoeg dicht maar er waren er genoeg open om een uurtje rond te kijken en te praten. Erg gezellig. Er waren veel verschillende soorten kunstenaars, abstract, impressionistisch, fotografie, en iemand die grappige dingetjes maakt (speldenkussentjes, zoutvaatjes) met mini skeletjes en doodshoofdjes, dat was wel een beetje apart.

Met een vriendin ben ik vorige week naar Elmira geweest voor een portrait sessie. Iemand van onze groep die gaat daar wel eens naartoe en wij vonden het wel leuk om eens te kijken hoe andere groepen dat doen. Op de een of andere manier dacht ik dat het heel professioneel zou gaan met speciale belichting en een grote groep mensen maar het was eigenlijk precies zoals wij het al doen. Al betaalt iedereen bij hun $8 per sessie en betalen ze het model standaard $30. Het was wel leuk voor een keertje maar voor ons is het niet echt heel handig om naar Elmira te gaan voor zo’n sessie.

Voor de rest gaat het allemaal goed en z’n gangetje. Ik ben lid geworden van een kunstclub in Williamsport, mijn groep blijft nog steeds groeien en ik ben lekker bezig met schilderen.

En gisteren kwamen twee vrienden langs die op doorreis waren naar Wellsboro. Ze wonen in Philadelphia en hebben aangeboden dat we altijd bij hun kunnen logeren en ook hun huis mogen gebruiken als ze zelf wegzijn, zodat we er even uit kunnen en de omgeving kunnen verkennen. Dat is wel heel aardig niet?

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

Schilderen in de winter De kunstclub, de rechtbank, en andere dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: